Lifestyle

Lifestyle, oftewel de manier van leven, is een breed begrip. Deze manier kan de kwaliteit van ons leven beïnvloeden en ook de mate waarin je kwaliteit van leven ervaart. Vaak zijn er dingen die je wilt verbeteren om je lifestyle te verbeteren. Bijvoorbeeld:

Stoppen met roken

Iedereen weet dat roken heel verslavend is en slecht voor de gezondheid, dus ermee stoppen is zeker een groot verbeterpunt voor een gezonde lifestyle. Je kunt er voor kiezen hiermee geholpen te worden door een arts, wat vaak het slagingspercentage vergroot, maar er bestaan ook apps of zelfhulp programma’s op het internet. Daarnaast is wilskracht en doorzettingsvermogen ook van groot belang!

Drink minder alcohol

Af en toe een alcoholische versnapering is lekker en de meeste mensen drinken graag eens een glaasje. Echter, als je jonger bent dan 18, zwanger wilt worden of zwanger bent, dan is het beter om geen alcohol te drinken aangezien dit heel veel schade aan kan richten bij de baby. Eigenlijk geldt voor iedereen dat je beter totaal geen alcohol kunt drinken, mocht je dit toch wel willen doen beperk dit dan tot maximaal een glas per dag. Ook een klein probleem met alcohol kan een groot probleem worden. Lukt het je niet om zelf het alcoholgebruik te beperken? Wees dan verstandig en bespreek dit met uw huisarts.

Hoe word ik psychisch fitter?

Door problemen of als je heftige dingen mee hebt gemaakt, kan het gebeuren dat je last krijgt van psychische klachten. Tekenen hiervan kunnen zijn dat je jezelf angstig, gespannen, verward of zelfs somber kunt voelen. Neem deze klachten serieus want ze zijn zeker van invloed op je lifestyle. Wat kan helpen is meer sporten en bewegen, regelmaat toepassen in je leven en ervoor zorgen dat je genoeg sociale steun krijgt. Probeer altijd te blijven praten met uw naasten of een deskundige en sluit jezelf niet af.