Gezondheid

Er wordt wel eens gezegd dat je gezondheid je grootste bezit is en dat is natuurlijk ook een waarheid!  We willen natuurlijk allemaal graag zo lang mogelijk gezond blijven. Helaas hebben we dat niet helemaal zelf in de hand, maar we kunnen er zelf wel veel aan doen om zo lang mogelijk onze gezondheid te beschermen. 

Wat kun je doen om zo lang mogelijk gezond te blijven?

Voor een goede gezondheid is onder andere goede voeding nodig, maar ook genoeg slaap en genoeg beweging horen daarbij. De een heeft meer tijd en energie om bijvoorbeeld te gaan sporten dan de ander. Maar als je in plaats van de auto eens de fiets pakt of je gaat lekker lopen, dan zal dat zeker een stuk schelen en uiteraard je gezondheid ten goede komen. 

Pas je eetgewoonten aan

De meeste mensen willen in plaats van alleen maar gezonde maaltijden ook wel eens een lekkere maar soms ongezonde snack, wat natuurlijk best wel eens kan op zijn tijd alleen moet je er wel een beetje op letten om bij wijze van spreken niet alleen junkfood te eten, maar ook genoeg vitamines binnen te krijgen door het eten van groente en fruit. Verse groenten en fruit komen ook nog eens je darmwerking ten goede omdat die veel vezels bevatten.

Zorg goed voor jezelf!

Kortom, goed voor jezelf zorgen is essentieel om de grootste kans te maken een goede gezondheid te behouden. Ons menselijk lichaam heeft behoefte aan genoeg voedingsstoffen om optimaal te kunnen presteren. De een heeft fysiek zwaarder werk en dus meer calorieën nodig om de dag door te kunnen komen dan de ander, dit verschilt per persoon. Naast lichamelijke gezondheid hebben we ook nog de geestelijke gezondheid, ook die zal zeker gebaat zijn bij een gezond eetpatroon, rust en beweging. Hoe rustgevend kan bijvoorbeeld een wandeling of een fietstocht in de vrije natuur zijn?